Реклама Вінниці:
назад
Реклама Вінниці

Острів Кемпа, Фестивальний (Визначна пам'ятка, громадський пляж)

Меню компанії:
показати
Фото компанії:
Статистика:
Перегляд інформації про компанію:
Останні 30 днів – 2 людей.
Минулого місяця - 7 людей.
За останні 6 місяців –28 людей.
Про компанію:
Вже п'ять років мешканці не можуть потрапити на острів Кемпа через те, що міська влада зруйнувала міст, який з'єднував його з містом.

У 2011 році під час будівництва фонтану "Roshen" патонний гмост до острова зняли і досі не повернули. Острів розташований посеред річки Буг. З Кемпі як на долоні видно однойменну фабрику Петра Порошенка, а світло-музичний фонтан «Roshen» знаходиться поряд із берегом Кемпі.

Кемпа – місце для Вінниці абсолютно унікальне. Відомий з середини XVI століття, цей острів вважається колискою всього міста. саме тут було збудовано першу кам'яну фортецю, з якої і пішла сучасна Вінниця. Правда, давно вже немає ні фортеці, ні литовських замків, ні взагалі будь-яких будівель – острів сьогодні є, швидше, заповідною природною територією, що збереглася в недоторканності завдяки відсутності зв'язківз «великою землею». За радянських часів він, до речі, називався Фестивальним, а самі вінничани називають Кемпу "островом кохання"; – це улюблене місце відпочинку молоді, якій нічого не варто махнути через річку Південний Буг на човні чи навіть саморобному плоті. У 2010 році влада міста задумала «легалізувати» цю територію, перетворивши Кемпу на загальноміський простір. У Вінниці було проведено відкритий архітектурний конкурс на «найкращу концепцію розвитку території острова та набережних річки Південний Буг з утворенням пішохідних зв'язків між лівим берегом та історичним центром міста», в якому перемогла «Архітектурна майстерня А.Асадова» з проектом під назвою «Код міста».
Небагато реклами Вінниці:
Супутниковий режим карти Нормальний режим карти Увімкнути/вимкнути значки панорам Увімкнути/вимкнути значки будинків
зменшити карту збільшити карту
Увеличить масштаб Уменьшить масштаб Повернутися до вихідної точки
Відгуки про компанію:
Написати відгук
На вказаний e-mail буде відправлено посилання, перейдіть по ньому, щоб підтвердити email і опублікувати коментар.
Опублікувати
Зверніть увагу!
1. Якщо Ви хочете написати негативний відгук – будь ласка, будьте конкретними, обґрунтуйте, аргументуйте свою думку. Інакше коментар буде розцінено як спробу недобросовісної конкуренції і буде видалено Адміністратором.
2. Якщо сторінкою керує представник компанії, він самостійно вибирає відповідати чи видаляти коментарі.
Сподіваємося на Ваше розуміння!
Компанія представлена в каталозі підприємств: