запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.vn.ua - Карта Вінниці"

Купуй українське: криптовалютні біржі та цифрові валюти з України

У відсотковому співвідношенні найбільша кількість інвесторів у криптовалюту живе в Україні. На сьогодні це понад 5 млн. осіб, що дорівнює 13% населення країни. На додаток, ми стали однією з перших країн, що офіційно визнала крипту, а серед її власників є чимало депутатів Верховної Ради України. Звичайно, переважно власники токенів дивляться у бік західної крипти. Вони щодня моніторять курс біткоїна, ефіра чи догкоїна. Але чи знаєте ви, що в нашій країні створили кілька криптовалютних бірж та е-гаманців. До того ж в Україні є власна криптовалюта, що стрімко набирає популярності.

 

 

Українські біржі криптовалюти

Попри те, що криптобіржі з України поки що не можуть конкурувати з такими гігантами, як Binance, ми маємо кілька досить серйозних майданчиків для трейдерів:

• Kuna Exchange;

• Qmall;

• Everstake.

 

Першовідкривачем у світі цифрових грошей нашої країни стала компанія Kuna Exchange, що на сьогодні є найбільшим гравцем на ринку. Хоча вона й зареєстрована на Британських Віргінських островах, її засновник – українець Михайло Чобанян.

 

Проєкт також включає процесинг платежів, API для генерації додатків на основі Kuna і власний токен (KUN).

 

Щодня трейдери здійснюють угоди на $1,4 млн, а кількість активних гравців на платформі перевищує 35 000. Ви можете заводити гривню на біржу, купуючи як відомі валюти, так і токени, які з'явилися нещодавно.

 

Qmall було засновано кілька років тому двома українськими IT-підприємцями. Біржа повністю управляється з України, що робить її унікальною, а інвестиції у майданчик склали $3 мільйони. Ви можете поповнити рахунок як у мережі, так і за допомогою фізичних терміналів.

 

Everstake контролює процес інвестицій в електронні гроші з 2018 року, коли її було засновано фінтех-компанією Attic Lab. Також на платформі можна придбати рішення блокчейн та різноманітні програмні розробки. За час існування майданчика на ньому було здійснено угод на $5,7 млрд.

 

Токени з України

Цифровий карбованець або KRB було створено 7 років тому. Досі ім'я його розробника невідоме. Вартість одного токена постійно варіюється, проте на піку популярності ціна KRB досягла курсу біткоїна.

 

Також варто звернути увагу на стейблокін UAX, що прив'язаний до курсу гривні. Перша партія токенів була випущена у 2020 році, одразу підкріпивши себе українською валютою. Розробником вітчизняного стейблкоїна став засновник криптобіржі Kuna.

 

Власний токен є у криптовалютної платформи Aeneas (ASH). Його засновником є Антон Кобринець, а вартість монети сягала $37. Також варто згадати ТАЄ-токен бренду "Наша ряба", що належить холдингу МХП. Перші 20 токенів розійшлися на загальну суму 160 000 грн. Цікавим NFT проєктом відзначився футбольний клуб «Металіст», що реалізував кілька цифрових предметів (нарізки голів та моментів, картки гравців, фото з матчів).

 

Як бачите, технологія блокчейн у нашій країні активно розвивається, залучаючи своїми перспективами дедалі більше великих компаній.