запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.vn.ua - Карта Вінниці"

Переваги та недоліки пневматичної гвинтівки PCP

При розмовах про кращий механізм пневматичних гвинтівок практично завжди спливає пневматика типу PCP. Вона відноситься до компрессійних модифікацій, які передбачають використання балону зі стисненим повітрям передачі силової енергії пулі. Пневматика з попереднім накачуванням Pre-Charged Pneumatic за показниками потужності максимально наближена до нарізної вогнепальної зброї, що робить її відмінним вибором як для початківців, так і для досвідчених мисливців. Але чи тільки в цьому її переваги, чи має така пневматика недоліки? Давайте розберемося.

 

Переваги пневматичних гвинтівок ПСП

Якщо ви хочете купити пневматичну гвинтівку, то не помилитеся, зробивши вибір на користь модифікацій PCP. Серед переваг цієї технології слід зазначити такі моменти:

  • безліцензійний продаж;
  • багатозарядність;
  • збереження початкового рівня тиску навіть за умови, що балон напівпорожній;
  • висока точність;
  • потужність;
  • тривалий термін служби.

Згідно з українським законодавством, дозвіл на купівлю та використання пневматики потрібний для гвинтівок, чий калібр перевищує 4,5 мм, а швидкість польоту кулі вища за 100 м/с. Важливо, що лише за дві ці умови вимагається отримання ліцензії. Тобто пневматика, чий калібр вищий за 4,5, але швидкість нижча за заявлений максимум, буде абсолютно легальна.

 

Існує безліч моделей ПСП на 10 і більше зарядів. Щодо збереження тиску в балоні, його вистачає приблизно на 60 пострілів, кожен з яких буде вилітати як перший.

 

Про купчастість попадань куль з компрессійних винтівок ходять легенди, при цьому їхня потужність також знаходиться на досить високому рівні. Простота конструкції та особливості механізму гарантують тривалий термін служби PCP. Наприклад, пружинно-поршневі моделі через постійний перелом ствола швидко розхитуються і зрештою виходять із ладу.

 

Недоліки пневматики PCP

 

Де є плюси, там обов'язково знайдуться й мінуси. До них варто віднести:

  • високу вартість – якісні моделі повітря ПСП коштують дійсно дорого, проте вони пропонують набагато більші можливості, ніж дешеві зразки з іншими механізмами;
  • складність заправки – заправити балон у польових умовах досить складно, що накладає деякі обмеження під час інтенсивної стрільби;
  • особливі вимоги щодо зберігання – таку гвинтівку не можна зберігати з повним балоном, тому у вас навряд чи вдасться одразу ж вирушити з нею на полювання або зайнятися плінкінгом на перший поклик.

 

Незважаючи на деякі недоліки, пневматичні гвинтівки з PCP механізмом по праву вважаються найнадійнішими серед усіх повітряних і мають величезний попит, як серед досвідчених мисливців, так і серед любителів постріляти по пляшках. Широкий вибір пневматики різних типів за розумною ціною ви знайдете в інтернет-магазині one-click.