запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Map.vn.ua - Карта Винницы"

Hовость компании "Городской интернет портал "Карта Винницы" Map.vn.ua"

08.07.2021

Facebook розробляє розумні годинники з доповненою реальністю

Facebook розробляє розумні годинники, які будуть виконувати функції контролерів для майбутніх проектів доповненої реальності. Пристрій має бути випущений в середині 2022 року і матиме кілька камер.

В той же час, в Facebook заявили, що розумні годинники перебувають лише на початковій стадії - і, можливо, ніколи не будуть випущені в маси. Як пояснила компанія, вони часто інвестують саме в конкретні технології, але такі дослідження не завжди приводять до розробки продуктів.

На годиннику буде зйомний дисплей із двома камерами, які інтегруватимуться у мережі Facebook та Instagram. Це частина плану генерального директора Facebook, Марка Цукерберга, щодо створення більшої кількості споживчих пристроїв, які обходять Apple і Google, що являються домінуючими розробниками платформ для мобільних телефонів, і які значною мірою контролюють здатність Facebook бути доступним для своїх користувачів.

Пристрій призначений бути контролером, який посилатиметься на окуляри доповненої реальності, про розробку яких Facebook вже повідомляв раніше.

В компанії заявляють, що розумний годинник не буде мейнстрімним продуктом. Радше, це доповнення до окулярів AR, яке зробить їх більш корисними, а взаємодія з користувачем стане більш природною та інтуїтивно зрозумілою.

Технологічний гігант є потужною рушійною силою у сфері віртуальної реальності завдяки своєму спектру гарнітур Oculus, які просувають недорогі варіанти VR, яка не вимагає зовнішніх потужних комп’ютерів. В той же час компанія піддається критиці у VR-спільноті за те, що вимагає використання облікового запису Facebook для використання нових продуктів.

Якщо ви коли-небудь грали в покер у Макао у 2050 році або ловили покемонів на вулиці, ви вже маєте певний досвід роботи з VR (віртуальна реальність) та AR (доповнена реальність). Розширена (доповнена) реальність відрізняється від віртуальної тим, що вона змішує проектовані зображення з реальним світом. Серед найвідоміших прикладів - окуляри Google та платформа Microsoft Hololens.



Відомо, що інші технологічні титани, такі як Apple, також досліджують майбутні масові продукти з AR. Facebook виявив зацікавленість у комерційному просторі розумних годинників, в якому наразі домінує Apple.

Повідомляється, що Facebook був одним з найбільш активних учасників торгів на придбання бренду фітнес-годинника SmartBit Fitbit, який врешті дістався Google. Власна система розумних годинників Google WearOS широко розглядається як головний конкурент Apple WatchOS, але не має багатьох важливих функцій.

З моменту придбання Fitbit Google оголосив, що майбутній WearOS 3 буде об'єднаний з годинниковою системою Samsung Tizen, яка вже встигла себе добре зарекомендувати. Цей крок багатьма розглядається як спроба вдосконалити відкриту систему, щоб більш впевнено конкурувати з Apple Watch.



Поки Facebook все ще працює над розробкою власного смарт-годинника, на ринку вже можна знайти чималий вибір гаджетів на будь-який смак. На що ж варто звернути увагу при виборі розумного годинника? Нижче наведено кілька факторів, на які неодмінно варто звернути увагу.

• Не купуйте розумний годинник, не переконавшись, що він сумісний з вашим смартфоном. Наприклад, годинник Apple працює лише з iPhone. Платформа Google Wear OS і годинник Samsung Tizen працюватимуть як з телефонами Android, так і з iPhone, але з меншою кількістю функцій, ніж якщо ви використовуєте їх на пристроях Android.
• Виберіть годинник із датчиком серцевого ритму та GPS (щоб відстежувати пробіжки), якщо ви любитель фітнесу.
• Зверніть увагу на номінальний час автономної роботи під час покупок. Гібридні розумні годинники, які більше схожі на аналогові годинники, як правило, мають найдовший час автономної роботи, але у них немає сенсорних екранів.
• Переконайтеся, що застібка або пряжка годинникового ремінця проста у використанні і її легко буде поміняти. Також переконайтеся, що замінні ремінці буде легко знайти та підібрати.
• Асортимент додатків є також важливим фактором, але не таким впливовим, як сумісність, дизайн та інші функції.

Незважаючи на те, що функції та дизайн різняться, практично всі розумні годинники можуть допомогти заощадити ваш час та краще стежити за своїм здоров’ям. Більшість із них мають вбудовані спортивні показники, такі як датчик серцевого ритму та GPS. Деякі з них можуть служити як додатковий аксесуар до вашого телефону, а інші продаються як пристрої, орієнтовані на здоров’я, такі як Fitbit Versa 2 та Samsung Galaxy Watch Active 2.

Як великі технологічні бренди, такі як Apple, Samsung та Fitbit, так і традиційні виробники годинників, такі як Tag Heuer та Fossil, випускають розумні годинники, які доставляють сповіщення, дозволяють встановлювати додатки та мають багато інших функцій. Найбільш очікувані моделі, що вийдуть зовсім незабаром, такі як Apple Watch 6 та Samsung Galaxy Watch 3, відкриють ще більше нових можливостей.


Комментарии

 map.vn.ua (0)  

← Новости компаний