запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.vn.ua - Карта Вінниці"

Міксери

Як вибрати міксер для кухні

Кухня без спеціальних обладнання, технологічних пристроїв і спеціальних девайсів не вважається облаштованою. Одним із незамінних інструментів-помічників будь-якої господині є міксер, що збиває, змішує, вимішує тісто. Не варто плутати його з блендером, адже міксер не має гострих різальних лез, та й потужність його дещо нижча.
На сучасному ринку побутової техніки представлена ​​неймовірна безліч різних моделей від виробників з усього світу. Маленькі, великі, з чашами, без таких, пластикові, металеві, з цілим рядом насадок або тільки з віночками, і так далі. Саме через такий широкий асортимент вибрати відповідний буває вкрай важко.

Особливості вибору

Отже, як же не загубитися в нетрях асортиментної різноманітності? Та просто дотримуватися певних порад експертів у цих питаннях.
Першим параметром вибору є визначення класу. Тобто потрібно відповісти собі на запитання, який міксер мені потрібен – ручний, стаціонарний, комбінований, кондитерський (планетарний). Про функціональні навантаження, а також методи використання перших трьох можна не розповідати. Це все зрозуміло із назви класів, до яких вони належать. А останній – планетарний, вважається окремим видом, розрахованим на великий обсяг продуктів, тому має найбільшу потужність, вартість та габарити. Такі міксери використовуються переважно на великих кухнях ресторанів, кафе, фабриках, інших закладах громадського харчування.
Наступний параметр – потужність приладу. Від неї залежить продуктивність. І тут важливо відразу враховувати цілі покупки, тобто для чого буде використовуватися міксер на кухні. Рідке тісто, коктейлі, креми не вимагають великих потужностей. Але із густим тестом, більш щільними продуктами міксер із потужністю менше 300 Вт не впорається.
Матеріал виготовлення корпусу – третій загальний параметр вибору. Пластик чи метал. Тут теж багато залежатиме від передбачуваного застосування та виділеного на купівлю бюджету. Пластикові міксери зручні, легкі, недорогі за ціною, швидко справляються з завданнями, де беруть участь м'які продукти. Металевий корпус – це солідно, міцно, надійно, хоч і коштує не дешево.
Насадки – їх кількість, різновиди та можливості роботи. Найпростіші ручні міксери комплектуються лише звичними віночками. Нерідко набір входять спіралеподібні насадки-гачки для вимішування негустого тіста. Лопатка підходить для рідких текстури. Насадка-блендерльчає продукти для смузі, коктейлів, соусів. А сталевий стрижень-ніж робить пюре, інші суміші для дитячого та дієтичного харчування.
Режими роботи, об'єм чаші (для стаціонарних та комбінованих моделей), додаткові функції, комплектація, програмне забезпечення, бренд – все це, поза сумнівом, важливо при покупці міксера. Тому пам'ятайте, вибирати кухонного помічника потрібно ретельно, продумано та уважно. Тоді покупка буде виправданою, корисною, що тішить довгі роки своєю бездоганною службою.