запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.vn.ua - Карта Вінниці"

Яке дерево використовують для виробництва ліжок?


Основні види дерев'яних ліжок та їх особливості

Якісне спальне місце — це повноцінний відпочинок, а й здоров'я всього організму. Від рівня комфорту сну залежить енергійність та самопочуття протягом усього дня. Тому так важливо обрати гарні меблі до спальні.

Практично будь-які дерев'яні ліжка вважаються еталоном якості, стилю та надійності. Вони екологічні, довговічні та не вимагають особливого догляду. Згодом такі меблі не втрачають естетичної привабливості.

Всі моделі створюють із різних порід деревини — твердих чи м'яких. Про особливості такої сировини варто поговорити докладніше.

Тверді породи дерева для виробництва ліжок та їх особливості

Серед твердих порід деревини, яка застосовується для виробництва ліжок, найпопулярнішими вважаються:

  • бук;
  • ясен;
  • дуб;
  • гевея.

Бук гарний тим, що легко переносить вплив зовнішніх механічних факторів. Він не тріскається і не втрачає форми. При правильному попередньому обробленні така деревина не втрачає вологи. Вона довговічна та міцна.

Дуб — дорожчий і довговічніший аналог бука, який вважається найміцнішим матеріалом для виробництва будь-яких меблів. З дуба створюють потужні розкішні моделі, здатні простояти без змін цілі століття. Але варто пам'ятати, що такі ліжка є дуже важкими за рахунок щільності деревини.

Ясен — гарний варіант для приміщень із змінною вологістю. Він не вбирає воду, не тріскається і деформується з часом. Але може бути схильний до впливу шкідників. І останній варіант, гевея – це рідкісне тропічне дерево, яке відрізняється міцністю та гнучкістю. Його використовують рідше, ніж усі перелічені варіанти вище. Але за своїми характеристиками воно не поступається тому ж ясеню. На відміну від інших твердих порід, гевея погано реагує на морози та вологу. Меблі з цього дерева не можна залишати в холодних неопалюваних приміщеннях.

Слід зазначити, що тверда деревина вважається найоптимальнішим варіантом для виробництва міцних масивних виробів. Кращі породи не бояться вологи та перепадів температури, механічних впливів. Але й вартість ліжок з дуба чи ясена може виявитися значно вищою.


М'які породи у виробництві дерев'яних ліжок

Якщо говорити про м'які породи дерева, які використовуються у виробництві ліжок, варто зазначити такі:

  • сосна;
  • вільха;
  • липа.

Сосна — один із найкращих прикладів матеріалу, який легко справляється з наслідками біологічного впливу. Вона не боїться грибка, шкідників та ін. Але розташовувати такі ліжка біля предметів опалення не можна. Дерево швидко розсихається і починає рипіти.

Вільха — рівномірний за кольором, текстурою та фактурою матеріал. З нього створюють різні моделі, оскільки таке дерево без проблем піддається обробці. З вільхи легко створювати найскладніші форми та конструкції без втрати зовнішньої привабливості чи експлуатаційних якостей.

Липа більше підходить для виготовлення внутрішніх деталей ліжка, але каркас із неї роблять рідко. Вся справа в тому, що липа дуже чутлива до впливу сухого повітря та високих температур. Також дерево погано переносить вплив вологи. У ньому легко заводиться грибок. Але навіть з урахуванням усіх цих моментів, таке дерево може прослужити довгі десятиліття, якщо його правильно обробити.

Моделі з м'яких порід дерева мають доступну вартість і досить легкі за вагою. Їх просто транспортувати та збирати. При виборі ліжка потрібно бути особливо уважними. Мінімальна тріщина при складанні призводить до великих розколів у майбутньому.

Насамкінець хотілося б відзначити, що натуральна деревина — це ідеальний матеріал для будь-яких меблів. Вона довговічна, міцна та виглядає дуже красиво. Не кажучи вже про те, що це — один із найкращих прикладів екологічної сировини.