запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.vn.ua - Карта Вінниці"

Головна вимога до пральної машини – надійність

Головна вимога до пральної машини — надійність

Функціональність сучасних пральних машин захоплює. Більшість моделей здатні дбайливо видаляти забруднення з делікатних речей, прати в різних режимах, що найкраще підходять для всіляких видів тканин, віджимати, сушити, підлаштовуватися під бажання та потреби власника завдяки електронним системам. Все це чудово, проте головною вимогою до побутової техніки завжди була і буде надійність.

Якщо ви перейдете за посиланням https://eldorado.ua/washing-machines/c1039034/, то переконайтеся в різноманітності моделей і зможете купити пральну машину, яка відповідає вашим уявленням про ідеальну побутову техніку. Як відомо, надійність складного агрегату залежить від експлуатаційного ресурсу кожної його окремої деталі. Якщо йдеться про пральну машину, то маються на увазі:

Електродвигун сам собою складний механізм з рухомими частинами, тому теоретична ймовірність його виходу з ладу оцінюється вище, ніж у інших компонентів пральної машини. Чимало неприємностей може завдати ТЕН через утворення накипу, але регулярна профілактика практично знімає це питання.

Двигун

Кілька років тому виробники пропонували пральні машини виключно з ремінною передачею, коли електродвигун рухав барабан за допомогою спеціального ременя. Головні недоліки такого рішення — невисокий ККД та досить значний рівень шуму. Сьогодні в асортименті провідних брендів з'явилися пральні машини, оснащені прямим приводом — без ременя як посередник передачі моменту, що крутить. Вал електродвигуна з'єднується з барабаном безпосередньо. Такі моделі характеризуються тривалим терміном служби, меншим рівнем вібрації та шуму, а також економною витратою електроенергії.

Однак прогрес не стоїть на місці, і з'явилися нові пральні машини — з інверторним електродвигуном. У нього немає деталей (щіток), що труться одна об одну, а обертання ротора відбувається під дією електромагнітного поля. Таке рішення допомагає ще більше зменшити витрати енергії, збільшити ККД. Пральні машини, оснащені інверторним електродвигуном, більш надійні, економічні та довговічні.

Бак та барабан

Основна частина внутрішнього простору пральної машини відводиться під бак - герметичну ємність, усередині якої встановлений барабан. Баки виготовляють із нержавіючої сталі, а також різних композитних матеріалів. Зверніть увагу на цей аспект. Сталь вважається довговічнішим і надійнішим рішенням, але моделі з такими баками в той же час є досить галасливими. Поліплекс, полінокс, карборан та інші композитні матеріали вважаються менш надійними, але на порядок краще гасять шум та вібрацію. Барабан є одним з основних елементів пральної машини простої конструкції, і завжди виготовляється з нержавіючої сталі, тому проблем з його надійністю не виникає.